CAMPUS ESPORTIU I DE LLEURE

– Per a nens/es a partir de P-3
– La temàtica d´aquest estiu és: VALLDOLÍMPICS: Valldoreix, municipi de l´esport.

T’atreveixes a convertir- te en un esportista d´èlit?

L’ objectiu principal és fomentar l’ esport mitjançant l´entorn proper dels nens i nenes, la diversió i les relacions socials.

Aquest centre d’ interès promou la relació, la col·laboració i l’ interès per l’esport i la cultura d´aquest. És un triangle interactiu entre: aprenentatge, esport i espai lúdic.

Cada setmana hi haurà un repte tant físic, mental i social. Els participants hauran de resoldre aquest mitjançant la seves estratègies i eines.

És un centre d´interès que promou les vuit intel.ligències ( corporal, musical, lingüística, lògic-matemàtica, naturalista, espacial, interpersonal i intrapersonal ) segons Gardner ( 1983 ).

“ Un casal d´estiu amb esperit olímpic “

Els Jocs no són una competició més, són el somni de qualsevol esportista que ha dedicat part de la seva vida a superar reptes i dificultats per aconseguir arribar allà on s´ha proposat.

En aquest casal volem seguir l´esperit olímpic duent-lo més enllà de l´esport agafant tots els valors que transmet, d´esforç, d´autosuperació però a l ´hora d´amistat i companyonia per créixer com a persones i ciutadans.

Per aquest motiu el casal es convertirà en unes olimpíades on podrem trobar esport però també altres disciplines, no tan físiques, que transmeten els mateixos valors com la dansa, la cuina o el teatre.

A través d´aquesta temàtica, aquest estiu seguirem treballant:

Fun summer

– Conversa en anglès i activitats dirigides en llengua estrangera.

-Les activitats proposades són:

 • Good Morning routines ( petits)

– Realitzar el bon dia ( quin dia és avui, quin temps fa, conte i cançons en anglès, flash-cards, jocs amb la nostra mascota… tot utilitzant les rutines diàries mitjançant l’ anglès tot afavorint l’ immersió en aquesta llengua.

– Circuit de psicomotricitat.

 • Art&Crafts ( petits, mitjans i grans )

-Realitzar les activitats artístiques referent a les arts plàstiques i cantar / ballar cançons en anglès. Les creacions artístiques són de caire reciclat afavorint la imaginació i la creativitat.

 • Science experiments ( mitjans i grans)

-Realitzar activitats de creació  d’ invents i experiments emprant la tercera llengua.

Taller de cuina

Taller de cuina un cop per setmana. Els tallers proposats fan referència a HEALTHYRECIPES ( receptes saludables i hàbits saludables). Les creacions culinàries seran fredes i sense ús de foc.

Exploració de l´entorn proper:

 • Sortides al nostre entorn més proper, caminar, realitzar esport i realitzar cursos de relaxació o mindfulness.
 • Excursió, temàtica esportiva.
 • Contes i histories explicades al bosc.

Creacions artístiques amb materials reciclats:

-Taller setmanal tot emprant tècniques de reciclatge afavorint la creativitat ( bitlles, torxa olímpica, medalles, jocs tradicionals i musicals fets amb elements reciclats…

Treball per projectes:

-Metodologia innovadora per adquirir coneixements. Elaborar un projecte setmanal per grups, la finalitat és promoure l’ interès dels nens en la comprensió dels temes que investiguen. L’ Aprenentatge serà significatiu, ja que l’ infant podrà observar, explorar i manipular el seu entorn més proper.

JUSTIFICACIÓ I OBJECTIUS

L’ any 2018 Sant Cugat serà Ciutat Europea de l´Esport, segons la comissió avaluadora European Capitals and Cities of Sport Federations ( ACES), reconeguda per la Comissió Europea. Per otorgar aquest reconeixement, l´entitat ha destacat que la ciutat ha esdevingut un bon exemple fomentant l´esport per a tothom com a instrument de salut, integració i educació respectant els objectius principals d´ACES Europe.

Els objectius principals curriculars són:

– Aprendre amb i a través dels altres. Gaudir de les relacions tot establint relacions efectives amb actituds d´empatia i col.laboració.

– Identificar-se com a persona tot sentint seguretat i benestar emocional coneixent el propi cos, les seves necessitats i possibilitats, els hàbits de salut i guanyar confiança en la regulació d´un mateix.

– Conèixer experiències, històries i símbols de la cultura pròpia, generant actituds de confiança i respecte.

– Ser i actuar d´una manera cada vegada més autònoma, resolent situacions quotidianes amb actitud positiva.

Activitats relacionades amb les 5 disciplines escollides:

– Olimpíades de joc d´equips i tradicionals.

– Olimpíades artístiques i escèniques ( art&crafts).

– Olimpíades de jocs individuals.

– Olimpíades musicals.

– Olimpíades gastronòmiques ( taller de cuina ).

Totes les activitats proposades en les estades d’ estiu tenen en comú la cooperació, la cohesió, la relació entre iguals i el respecte en vers la natura i el món natural. El contacte amb l’ entorn proporciona diferents oportunitats per compartir experiències i afavorir el desenvolupament dels nostres nens/es. Aquest aprèn divertint-se, de manera espontània i lliure i gaudeix tot sent el protagonista del propi aprenentatge.

Totes les temàtiques van acompanyades de l´entrenament de tennis, el curset de piscina i jocs esportius com poden ésser fútbol, pàdel, base ball i estones d´esbarjo.

 

ALTRES ACTIVITATS

 • Gimcanes i rutes d´orientació, joc cooperatiu pels voltants naturals de Valldoreix.
 • Tradicional acampada.
 • Acte per als pares. Volem que els pares participeu i veieu de primera mà el que fan els vostres fills. Us convidarem un dia a venir i a participar amb nosaltres.
 • Iniciació al mindfullness, activitats de relaxació i meditació a través del joc, la respiració i la música.
 • La súper sortida de TOT UN DIA.

NOVETATS

 • Exhibició a la piscina amb pares i fills. Activitat aquàtica per treballar la cohesió família amb el centre esportiu tot emprant la diversió i l´esport.
 • El curset de piscina es converteix en un espai lúdic esportiu per realitzar activitats aquàtiques com:
  • Natació
  • Aqua fit pilates
  • Aqua swimming
  • Aquaerobic
  • Waterpolo
  • Aquadancing
  • Aquagym
 • El blog, com a eina de comunicació entre famílies i centre esportiu.
 • Acte de cloenda: gimcana pares i fills, les olimpíades de Valldoreix.

 

FULL INSCRIPCIÓ  PREUS